Aktiviteter for børn og unge

Her findes aktiviteterne, der direkte henvender sig til børn og unge. Aktiviteterne har fokus på at støtte og imødekomme børn og unge med forskellige behov og er tilrettelagt den enkelte og for mindre og større grupper. Vi præsenterer de unge for fakta og møder dem med neutrale holdninger.

Har I ønsker om en særlig aktivitet, der ikke er listet herunder? Kontakt os på kontakt@mindmover.dk og hør nærmere om muligheden for en skræddersyet aktivitet eller forløb.

Mind Mover tilbyder også aktiviteter for forældre og organisationer.

AKTIVITETER PÅ INSTITUTIONEN

Den gode dialog

Dialogskaberne møder unge i øjenhøjde og snakker om svære emner. Aktiviteten fremmer forståelsen for forskelligheder og lærer de unge at respektere hinandens holdninger.

Den personlige fortælling

Vores personlige fortællere har forskellige historier. Fælles for dem er et mod på at dele sin livsfortælling, som indebærer det at have det svært og livets mange udfordringer.

Den gode refleksion

Eleverne arbejder med egne refleksioner, individuelt og i mindre grupper. Vi vil gennem dialog skabe rammerne for, at unge deler deres refleksioner og tanker.

Interview med en faglært

Kom under huden på dygtige faglærte, der har uddannet sig inden for deres drømmefag. Vi giver en ærlig beretning om deres gennemførte uddannelse og fagene, de arbejder med.

Den gode præsentation

Vi giver unge metoder og redskaber til at fremme deres præsentationsevner, håndtering af nervøsitet samt at komme ud af deres komfortzone.

Krop og sundhed

Vi fokuserer på, hvad de unge definerer som sundhed og livskvalitet. Vi arbejder ud fra et holistisk perspektiv, hvor de unge får indblik i den fysiske, mentale og sociale sundhed.

Socialt iværksætteri på skemaet

Socialt iværksætteri er for elever, der drømmer om at starte virksomhed samtidig med at gøre en forskel for andre. Vi tilbyder det som et valgfag, temauge eller 1-dags workshop.

Vejlednings- og opkvalificeringsforløb

Forløbet gør de unge parate til uddannelse og/eller arbejde. Vi finder deres styrker og muligheder og giver dem redskaber og værktøjer til at tage det næste skridt mod fremtiden.

Erhvervskaravanen

Mind Mover besøger skolerne og præsenterer elever og forældre for erhvervsuddannelserne og karriererne. Eleverne får hands-on oplevelser med fagene.

AKTIVITETER UD AF HUSET

Besøg en erhvervsskole

Et inspirerende glimt af hverdagen på en erhvervsskole, hvor eleverne får indblik i studieliv, faglige udfordringer og konkrete opgaver på værkstederne. Eleverne introduceres til forskellige fagområder på erhvervsskolen.

Besøg en efterskole

Vi tilbyder en dag, hvor eleverne oplever livet på en efterskole. Besøget indledes af en introduktion til efterskolen, hvor vi taler om, hvad man som skoleelev kan forvente af oplevelsen.

Besøg en virksomhed

Eleverne besøger en virksomhed, der arbejder inden for et bestemt fag eller branche, de selv har valgt. De får indblik i arbejdsgange og konkrete opgaver.

Praktik i en virksomhed

Eleverne får indblik i den pågældende virksomhed og har mulighed for at deltage i arbejdet. Eleverne får erfaring med arbejdsgange, faglige udfordringer og konkrete opgaver.