Besøg en erhvervsskole

Fase I:

Få et inspirerende glimt af hverdagen på en erhvervsskole, hvor eleverne får et indblik i studieliv, faglige udfordringer og konkrete opgaver på værkstederne.

Eleverne bliver introduceret til de forskellige fagområder på erhvervsskolen. Dagen byder også på en rundvisning, hvor de får et godt indblik i hverdagen på skolen samt produktionen på værkstederne. Undervejs er der mulighed for spørgsmål og dialog.

Alt efter den enkelte erhvervsskole, har eleverne mulighed for at afprøve en praktisk opgave på et af værkstederne. Dagen koordineres i samarbejde med den pågældende erhvervsskole.

Vi vil for så vidt muligt arrangere, at elevrepræsentaterne fra erhvervsskolen møder eleverne inden de tager imod dem på erhvervsskolen. Her vil repræsentanterne fortælle egne personlige fortællinger om deres uddannelsesvalg. Ved at de eleverne møder repræsentanter på egen skole inden de besøger erhvervsskolen håber vi, at det kan bidrage til at skabe en tryg og positiv oplevelse.

Målsætning:

Eleverne oplever hverdagen på en erhvervsskole og får et større overblik over mulighederne for at tage en erhvervsuddannelse efter grundskolen.

Er der en eller flere elever der har lyst til at fordybe sig i et bestemt fagområde, er der mulighed for det i fase 2.

 

Fase II:

Anden fase er opbygget som et mini-praktikophold på en erhvervsskole. Det henvender sig til de elever, der vil prøve kræfter af inden for et bestemt fagområde. Her vil eleverne få et indblik i studieliv, faglige udfordringer og konkrete opgaver på værkstederne.

Vi arrangerer et forløb på to-tre dage i samarbejde med en erhvervsskole, hvor eleverne følger ét udvalgt fag. Dagene bliver brugt på at følge undervisning og prøve kræfter af i praksis på et værksted.

Besøget koordineres med lærere og UU-vejlederen og planlægges på baggrund af, hvilket fag den enkelte elev ønsker at lære mere om. Eleverne vil arbejde på værkstederne, spise i kantinen og møde lærere og studerende på erhvervsskolen. Vi koordinerer og planlægger besøget med skolen.

Målsætning:

Eleverne fordyber sig i et enkelt fagområde, oplever hverdagen på en erhvervsskole i 2-3 dage og prøver kræfter af med faget og erhvervsskolen.