Krop og sundhed

I aktiviteten fokuseres der på, hvad de unge definerer som sundhed og livskvalitet. Mind Mover arbejder ud fra et holistisk perspektiv, hvor de unge får indblik i den fysiske, mentale og sociale sundhed. Aktiviteten strækker sig over et forløb på 1 til 5 dage og tilrettelægges og skræddersyes efter de unges behov og interesser.

Aktiviteten indeholder følgende fokusområder:
Fysisk sundhed: Fysisk træning som bliver vejledet af erfarende trænere. Det skal være med til at motivere de unge til en sundere hverdag, som giver en positiv effekt på deres handlekompetencer. Viden om kroppen og sund kost, og hvordan kosten har en effekt på vores dagligdag på godt og ondt.

Mental sundhed: Viden om, hvordan vores psyke og tankemønstrer påvirker vores kroppe. De unge introduceres til bevidsthedstræning bestårnde af meditationsteknikker, som kan gavne i hverdagen. Det har til formål at øge koncentrationsevner, selvindsigt og handlekompetencer.

Dialog om sundhed: Under aktiviteten er der dialogøvelser om, hvad begrebet sundhed og livskvalitet har af betydning for unge. Her kommer vi ind på temaer, såsom vigtigheden af gode relationer, gode vaner og hvordan de påvirker den overordnede livskvalitet og sundhed.

Målsætning: At gøre unge bevidste om sundhed og dets indflydelse i hverdagen. At give unge redskaber og motivation til at opnå en sundere livstil.